I år har vi en verklig on-off-vinter

Under natten mellan måndag och tisdag pågick efterspelet, eller det egentliga snörallyt, efter veckoslutets snöfall. Då körde bland annat sju av fastighetsservicebolaget Porvoon Huoltomiehets lastbilar skytteltrafik mellan snöhögarna i centrum och snötippen i Hornhattula. Där är det Michael Tötterman och bulldozern som har hand om ruljangsen.

Michael Tötterman kör bulldozer på snötippen i Hornhattula. Han arbetar för ett företag som har kontrakt med staden. – Vi är två som delar på jobbet så att det inte ska bli alltför långa dagar.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
21.02.2023 11:11 UPPDATERAD 21.02.2023 12:44
Det är svårt att veta när man har mark under sina fötter och var snömassorna börjar. Borgå stads snötipp invid motorvägen i Hornhattula har efter vinterns snöfall förvandlats till en jättelik platt snöplan. Här är det bulldozerförare Michael Tötterman som är herre på täppan. Tillsammans med en kollega turas han om med att hålla snötippen uppstädad så att lastbilarna och traktorerna med släpvagnar fullastade med snö har fri passage.
Inte heller Tötterman har en exakt bild av topografin på området – men å andra sidan har det ingen praktisk betydelse.
– Här uppe går en sandväg igenom hela området och vi fyller ut med snö längs med kanterna. Lastbilarna och traktorerna backar fram till branten och kippar av snön. Den snö som blir kvar på kanten skuffar jag sedan ner med bulldozern.

ANDRA LÄSER