Borgå firar jubileumsår nästa år – sajt listar festprogrammet

År 2021 är det dags att fira Borgå stads 675-årsjubileum.

Borgå stad firar ganska jämna år under 2021.
ÖN
29.12.2020 16:33
Borgå stads jubileumsår firas åtminstone i början på distans, men det firas för det. Staden fyller 675 år.
– Det rådande coronaläget beaktas vid planeringen av programmet. Jubileumsåret kan firas på många sätt, även om vi på grund av coronan måste avstå från publika evenemang åtminstone i början av året. Många evenemang kan ordnas virtuellt och dessutom kan jubileumsåret omfatta olika gärningar, kampanjer, utmaningar, åtgärder och beslut, säger Susann Hartman från kulturtjänsterna.
På webbsidan för jubileumsåret hittas evenemang och andra sätt att delta i jubileumsårets program. Sajten Borgå 675 hittas på https://www.borga.fi/675
Staden uppmanar alla aktörer i Borgå att delta i firandet av jubileumsåret och att meddela om sin egen verksamhet i jubileumsårets kalender. Man kan göra det redan nu genom att fylla i blanketten för att anmälan ett nytt evenemang. Alla evenemang som hör ihop med jubileumsåret markeras med Borgå 675, så att de kan samlas också på jubileumsårets webbsida. Evenemangen hittas på https://www.borga.fi/evenemang.
Arrangörerna kan dessutom ansöka om att få använda Borgå 675-logon. Den beviljas för evenemang som ordnas i Borgå under 2021 och för produkter och projekt som har anknytning till jubileumsåret.

ANDRA LÄSER