”Vi konkurrerar om människornas pengar och tid” – tre får gå från finska lokaltidningar i regionen

Som resultat av omställningsförhandlingarna bildar tidningarna Uusimaa, Sipoon Sanomat och Loviisan Sanomat en gemensam redaktion. Av dem har Sipoon Sanomat något så ovanligt som en växande papperstidningsupplaga och chefredaktör Ulla Yliherne ser tidningen som ett föredöme för framtiden i hela branschen.

Loviisan Sanomat, Sipoon Sanomat och Uusimaa bildar en gemensam redaktion. – Det ger mig nya möjligheter i vardagen, säger Loviisan Sanomats chefredaktör Stefan Holmström.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
25.05.2023 16:07
Tre orter, tre tidningar, tre chefredaktörer och en redaktion. Det är det framtida upplägget för koncernen Etelä-Suomen Medias tre tidningar i östra Nyland. Marko Enberg, chefredaktör på Uusimaa, beskriver lösningen som intressant.
– Hittills har vi haft tre enheter som till stora delar arbetat på var sitt håll. Men nu förenar vi våra krafter. Alla våra anställda känner väl till regionen och i fortsättningen blir det säkert vanligare att arbeta över kommungränserna. Å andra sidan finns det ämnen som är intressanta i hela regionen, som till exempel frågor om social och hälsovård, och då är det ju onödigt att alla tre tidningar skriver egna artiklar om till exempel tandvården i östra Nyland.
Tanken är ändå att tidningarna fortsätter ha sina tydliga områden och målgrupper.

    ANDRA LÄSER