Autotalo Järvi utvidgar igen

UTVIDGAR. Petri Järvi, till höger, säger att företaget också siktar på att öppna en ny butik. Pasi järvi till vänster. Bild: Oskar Skogberg

Bilbutiken går mot ett rekordår. Nu utvidgar man och nyrekryterar.

Petri Järvi, ena halvan av Autotalo Järvi, är nöjd. Det här året verkar bli ett rekordår - han gissar att man går över gränsen på 1 000 sålda bilar och att omsättningen överstiger 15 miljoner euro. Samtidigt är det dags att utvidga när man tar över grannbyggnaden med tillhörande tomt där bilbesiktningen tidigare huserat. Meningen är att börja med egen bilservice.

– Vi har Mitsubishi och Kia, och Kia förutsätter märkesservice. Vi hade olika alternativ och valde att utvidga så här, säger Järvi.

Det betyder att man frångår underleverantörer och får 500 kvadratmeter extra hallutrymme och omkring 2 000 kvadratmeter extra gård. Meningen är också att erbjuda service för andra märken, och det betyder att man anställer mellan tre och fyra nya bilmekaniker plus en arbetsledare. Meningen är att slå upp dörrarna i början av 2017.

Men vi blickar österut. Vi tror att det är ditåt det lönar sig att röra sig. Det äger rum förhållandevis snart.

– Dessutom kommer vårt separata leasingföretag att husera i de nya lokalerna. Det friar upp utrymme i vår gamla hall.

Investeringen är förhållandevis stor, men Järvi vill inte avslöja några summor. Dels kräver förändringen större personal, dels kräver den nya verksamheten ny utrustning. Järvi beskriver helheten som en märkbar förbättring.

– Vi har kommit för att stanna i Borgå. På det här viset har vi allt på samma område och behöver inte längre utlokalisera bilservicen.

Meningen är också att öppna en ny punkt inom en snar framtid. Järvi är i det här skedet fåordig om var exakt det kommer att hända.

– Men vi blickar österut. Vi tror att det är ditåt det lönar sig att röra sig. Det äger rum förhållandevis snart.

Senast Autotalo Järvi utvidgade var 2015 då man flyttade till de nuvarande lokalerna. Företaget ägs bröderna Petri och Pasi Järvi. Man säljer såväl nya som begagnade bilar.

Mer läsning