Autoklinikka utvidgar till Borgå

PLÅTSKADOR. Autoklinikka ska koncentrera sig på bucklor och repor. Bild: Mostphotos

Porvoon Autoklinikka blir en del av den nygrundade Autoklinikka-franchisen. Bilreparationen är specialiserad på små skador på personbilar.

Autoklinikka Oy har grundat ett franchisingprogram för att expanderar sin verksamhet runtom i landet, också till Borgå. Den redan exciterande Porvoon Autoklinikka kommer att bli en del av den nya franchisen. Patrik Puskala, verkställande direktör för Autoklinikka, säger att förändringen sker för tillfället.

De företag som ansluter sig till franchisen får förutom Autoklinikkas image också alla försäkringsbolags godkännande för deras reparationstjänster. Bilreparationen kommer att vara belägen på samma ställe som förut, vid Snickarsvängen i Östermalm.

Puskala är mycket nöjd över det nya samarbetet med Borgåföretaget.

– Vi är glada att Porvoon Autoklinikka ville ansluta sig till vår kedja. Det är ett företag med som funnits där länge och som har ett gott rykte.

Det är en överkapacitet i den här branschen. Därför är det viktigt att koncentrera sig på en viss typ av tjänster.

Parkeringsolyckor vanligast

I Borgå finns det gott om bilreparationer. Enligt Puskala är man därför tvungen att specialisera sig för att klara sig i den här branschen nu för tiden.

– Det är en överkapacitet i den här branschen. Därför är det viktigt att koncentrera sig på en viss typ av tjänster. Vi fokuserar mest på reparation av små skador och repor på personbilar och skåpbilar.

Puskala säger att det är viktigt att reparera mindre skador på bilen för att behålla värdet på fordonet. Alla små repor, bucklor och stenskott sänker snabbt värdet på en annars bra bil. Enligt honom uppkommer dessa skador främst på parkeringsplatser.

– Det är ofta frågan om ganska små skador, men de måste repareras ändå. Det är speciellt vanligt att man skjuter upp att reparera sprickor och stenskott i vindrutan. Men det är en säkerhetsrisk att inte göra det eftersom synfältet försämras betydligt.

Puskala tillägger att försäkringen ofta täcker små reparationer också. Enligt honom betalas majoriteten av alla reparationer Autokliniikka gör med försäkring.

Även om säkerhetsteknologin på moderna bilar är väldigt bra, är det svårt att undvika repor och bucklor på bilen.

– Det är trots allt är människor som kör bilen. Missöden och mänskliga misstag sker. Men som tur är uppstår det sällan några människoskador vid dessa små olyckor. Det är lättare att reparera en motorhuv än en människa.

Mer läsning