Auto-Opens saga är all – Laakkonen tar över försäljningen av Opel i Borgå

STÄNGS I HÖST. Peter Heikkerö säger att Auto-Opens dagliga verksamhet antagligen upphör i oktober. Bild: Kristoffer Åberg

Bilhandlaren Veljekset Laakkonen tar under hösten över representationen av Opel i Borgå, Kuopio och Träskända. I Borgå betyder det här i praktiken slutet för det anrika företaget Auto-Open, skriver tidningen Uusimaa.

I ett pressmeddelande skriver Länsiauto, Opels importör i Finland, att man ingått ett avtal med Veljekset Laakkonen om att de ska börja sälja bilmärket på fyra nya orter. Återförsäljning och service inleds i Borgå, Kuopio och Träskända under hösten, vid årsskiftet står Villmanstrand. Efter det här representerar Veljekset Laakkonen Opel på sammanlagt sju orter.

Meddelande per e-post

I Borgå har Opel varit bilhandlaren Auto-Opens enda bilmärke. När man nu förlorar representationen innebär det att företaget upphör.

– Det här är importörens önskan. Vi fick meddelandet per e-post i juni, säger Peter Heikkerö till tidningen Uusimaa.

Heikkerö är styrelseordförande på Auto-Open och enligt honom är det ännu oklart vad som ska hända med de tolv anställda och butiksfastigheten.

– Importören har stor makt i det här sammanhanget. Men då man ser på våra nyckeltal och prestationsnivå är det svårt att hitta någon orsak till det som hänt, säger Heikkerö till Uusimaa.

Auto-Open grundades som Porvoon Autosähkö för femtio år sedan.

Mer läsning