Åter fritt fram att bada i Molnträsket

FÅR BADA. Nu kan man igen bada i Molträsket i Sibbo. Arkivbild. Bild: Kristoffer Åberg

Nu är det åter säkert att bada i Molnträsket i Sibbo. Vattenprovet som miljöhälsovården tog i fredags visar att halterna av fekala bakterier ligger inom tillåtna gränser. Rekommendationen att inte simma där har upphört.

Det var på fredagen som miljöhälsovården gick ut med rekommendationen att inte bada vid Molnträsk badstrand eftersom man hittat tarmbakterier där. På fredagen togs nya prover och nu visar resultatet att det är säkert att bada där igen.

Riklig förekomst av tarmbakterier kan vara ett tecken på att det förekommer mikrober som orsakar sjukdomar mer än vanligt i vattnet. Vid provtagningar konstaterade man inget onormalt vid stranden. På grund av det heta vädret har det varit mer människor än vanligt på stranden.

– Man kan alltså igen bada normalt i vattnet. Nu när det finns en stor mängd människor samtidigt vid stranden är det viktigt att fästa uppmärksamhet vid hygienen över lag, så att inte smittor har möjlighet att sprida sig, säger Tiina Tiainen, servicechef för miljöhälsovården i ett pressmeddelande.

Mer information finns på webbplatsen www.borga.fi/badvatten.

Mer läsning