Artisterna är engagerade och torget bokat – Porvoo Soi-festivalen ordnas i juni

Kaija Koo har sina inbitna, inhemska fans och bjuder på inhemska schlagerpop i samband med den allra första Porvoo Soi-festivalen. Bild:

Arrangörerna bakom Porvoo Soi-festivalen ger sig inte. Efter att coronakrisen sköt gram festivalen i somras och sedan inhiberades helt och hållet, finns nu ett nytt datum för stadsmusikfesten, den 18–19 juni 2021.

Porvoo Soi-festivalen pågår i två dagar på Borgå tog och bland stjärnorna som uppträder finns bland annat lokalt kända Chisu. Övriga artister är Kaija Koo, Laura Voutilainen, Vesala, Arttu Wiskari samt engelska rockdinosaurierna i bandet Uriah Heep.

Det är första gången som Porvoo Soi-festivalen ordnas. Soi-konceptet har tidigare genomförts i andra finländska städer, nu står Borgå i turen med ett mångsidigt upplägg artister. Maija Vilkkumaa, Mamba och Joel Herttua är med och breddar genreutbudet.

Biljettförsäljningen till festivalen kör i gång i dag (8.12.) till specialpris. Torget förvandlas till festivalområde den 18–19 juni och det betyder inte bara musik utan också mat och dryck. Festivalen pågår bägge dagarna kl. 14–01.

Åldersgränsen är 18 år.

Klassiska rockarna i Uriah Heep uppträder på torget i Borgå i sommar. Porvoo Soi-festivalen är inprickad till helgen före midsommar. Bild:

Mer läsning