Artborg fylls av kammarmusik

SPELTID. Borgåbon Pasi Eerikäinen, förste violinist i Radions Symfoniorkester, uppträder med kammarmusik tillsammans med violinisten Petri Aarnio och pianisten Naoko Shibayama-Aarnio i Artborg, Sibbo, på fredag. Bild: Kristoffer Åberg

Kammarmusiken ljuder i stora salen i Artborg, Sibbo, på fredag. Uppträder gör violinisterna Petri Aarnio, Pasi Eerikäinen och pianisten Naoko Shibayama-Aarnio.

Trion bjuder på musik av Moritz Moszkowski, Dmitrij Sjostakovitj och Sergei Prokofjev. Det blir en med andra ord en blandning av stornamn inom den tyska och den ryska musiktraditionen. Publiken i Artborg får höra Moszkowskis Serie för två violiner och piano i g-moll, op. 71 samt Sjostakovitjs Tre duor för två violiner och piano. Dessutom spelas Prokofjevs Sonat för två violiner op. 56.

Violinisten Petri Aarnio har spelat i Radions Symfoniorkester sedan 1991 och har i tjugo års tid fungerat som orkesterns konsertmästare. Utöver det är han medlem bland annat i Trio Ad Libitum, och har uppträtt som kammarmusiker och solist runtom i Europa. Borgåbon Pasi Eerikäinen är förste violinist i RSO och har spelat i flera andra inhemska symfoniorkestrar, dessutom är han medlem i stråkvartetten Jousikaiku. Naoko Shibayama Aarnio undervisar vid Sibelius-Akademin och uppträder regelbundet som solist och kammarmusiker i Finland, i Europa och i Japan.

Kammarmusikkonserten 2+1=? ljuder i Artborg fredagen den 18 november med start klockan 19. Biljetterna kostar 10 euro och fås i förköp via Sibbo musikinstituts kansli, tfn 019–520 2549 samt en timme före vid dörren. ÖN