Årets Hästvän i Sibbo Mats Havulehto

Årets hästvän. Mats Havulehto har utnämnts till årets hästvän 2016. Bild:

Mats Havulehto som nått framgångar inom ponnytrav med sitt sto Pomona är årets hästvän 2016. Sibbo Hästavelsförening utnämnde Havulehto på sitt årsmöte.

Mats Havulehto har haft många framgångar med sitt sto Pomona II i ponnytrav och har nu träningsansvaret för Nylands travponnyligas gotlandsruss Kattedals Loke. Ponnyn har hela 30 delägare som med spänning följer med ekipagets tävlingsframgångar.

Mats tilldelades vandringspriset som bär föreningens högt uppskattade tidigare ordförandes Sven Borgströms namn. När han 1996 slutade som ordförande överlämnade han till föreningen den första pokal han vann i en travtävling att ges som ett vandringspris till Årets mest förtjänta hästvän i Sibbo.

Också Nylands Hästavelsförbund har hållit årsmöte och där premierat Sibbohingsten Isäntä som förbundets bästa finnhäst 2016. I den nationella arbetshästtävlingen, som hingsten och träningsteamet första gången tog del i, lyckades hästen dra hela 1200 kg. Hästen ägs av Sirkka Saarinen i Paipis.

Mera finnhästar skall det bli på den årliga fölutställningen i Nickby söndagen den 28 maj. När vår enda inhemska hästras firar 110 år i stambok och nationen 100 år så ordnas också vid samma tillfälle en presentation av de fyra olika finnhästtyperna. Föreningen tar emot anmälningar av intresserade hästägare som vill delta i jubileumsårets höjdpunkt.