Arbetsfylld helg väntar Akilles – förstärker med ryska veteranen Gavrilov

Pavel Gavrilov. Bild: Tommi Willberg

Akilles något decimerade manskap förstärks av veteranen Pavel Gavrilov mitt i höstsäsongens rusningsvecka.

De sista veckorna före jul hör till bandysäsongens mest ansträngande. Förra helgen var ett halvdussin Akillesspelare, största delen i junioråldern, upptagna med landslagsuppdrag och dessutom spelar grönvitt tre ligamatcher inom loppet av endast fyra dagar. Lägger man till att diverse hälsoproblem ställt till det till den mån att Akilles endast kunnat träna med 12-14 spelare per pass de senaste veckorna, gjorde klubbledningen helt rätt då de tecknade kontrakt med Pavel Gavrilov, 44.

Ryssen Gavrilov har spelat både i ryska ligan och i Sverige, senast i fjol på nästhögsta serienivån. I höst har det mest handlat om veteranmatcher men hungern att spela på högre nivå lockade honom till Borgå.

I veckan körde han med bil i ett dygn från Nizjnij Novgorod, 400 kilometer öster om Moskva, till sin nya klubbs hemmastad.

– Det är svårt att vara utan bandy. Jag vill spela ännu, säger Gavrilov leende och tillägger att han ser framemot att spela i den enligt honom jämna ligan.

Gavrilov trivs på ytterhalven och på mitten, men kan vid behov också spela forward. Han är femfaldig rysk mästare och spelat i landslaget – bland annat mot veterankollegan Sami Laakkonen, både i klubb- och landslagsdress.

– Jag väntar på att Sami kommer i gång igen (efter skadan). Det är roligare att spela med honom än mot honom. Han är den bästa forwarden jag sett, säger Gavrilov.

Annars är Borgå och Akilles fortfarande något av ett mysterium för det färska nyförvärvet vars kontrakt täcker återstoden av säsongen. Gavrilov gör debut den här veckan.

Akilles möter WP 35 onsdag kväll, på fredag gästar man Veiterä och på lördag WP 35.

Mer läsning