Är du Östnylands nästa stjärna? Talangjakt fångar upp unga begåvningar

TALANG SÖKES. Det finns gott om unga talanger i Östnyland, det sågs bland annat förra veckan på Borgåskolornas elevkonsert i Konstfabriken. Nu kan unga begåvningar hoppa på talangjakten Talent Factory. Bild: Kristoffer Åberg

Talangevenemanget Talent Factory som riktar sig till östnyländska ungdomar under 29 år är tillbaka. Nu gäller det för regionens begåvningar att anmäla sig till talangjakten som avgörs på Kulturhuset Grand den 8 december.

Talent Factory ger ungdomar en chans att visa upp sina talanger inför publik. Det kan handlar om akrobatik, dans, sång, skådespeleri, cirkuskonster eller något helt annat som man är särskilt bra på. Också band, dansgrupper och andra grupper kan delta i talangevenemanget för östnyländska ungdomar men det gäller att vara snabb: Anmälningstiden till Talent Factory har redan börjat och pågår till den 1 november.

Det är inte raka spåret till finalen på Grand som gäller, utan först ordnas uttagningar på ungdomslokalen Zentra i Borgå. Dit kallas alla som anmält sig till talangjakten och ur startfältet väljs tio finalister som tävlar om titeln som Östnylands stora talang.

Regeln som gäller är att deltagarna uppträder med samma föreställning på uttagningen och, om det bär så långt, i finalen. Det är tillåtet att uppträda ensam eller i grupp och föreställningen får vara högst tio minuter.

Talent Factory-finalen avgörs inför publik och inför en professionell jury, som ger de unga talangerna konstruktiv kritik, medverkar. Uppträder på Grand gör också stjärnartisten Leevi Salonen som har personlig erfarenhet av talangjaktskonceptet via teveformatet Idols.

Det är Borgå stads ungdomstjänster som ordnar Talent Factory i samarbete med Borgå ungdomsfullmäktige och Edupoli. Mera information om talangjakten ger ungdomsarbetare Erica Wallén, erica.wallen@porvoo.fi, tfn 040–191 9545.

Talent Factory är ett talangevenemang för östnyländska ungdomar under 29 år. Anmälningstiden har börjat och pågår till den 1 november.

Uttagningar arrangeras den 5 och den 7 november i ungdomslokalen Zentra, Mannerheimgatan 20 i Borgå.

Vid uttagningarna väljs tio föreställningar som får medverka vid finalen som avgörs den 8 december på Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28

Anmälningslänken hittar du på adressen https://www.borga.fi/talent-factory-borga.

Du kan följa Talent Factory på Facebook och Instagram @talentfactoryporvoo.