Ännu några dagar kan du se lekfull konst i Almska gården

Sami Helin har tillsammans med Mirkka Sarkkinen målat konst för barn och barnasinnade. Bild: Art Gallery Alm

Under april månad har Sami Helin, som är utbildad designer och lärare i specialteknik, ställt ut konst tillsammans med Mirka Sarkkinen i Almska gården.

Utställningen kan ses några dagar till, fram till den 30 april. Utställningen Mitäs ihmettä? är en utställning för barn och barnasinnade. Sami Helin är kontrasternas man som gör konst på många olika sätt. Han har målat sedan barnsben medan Mirka Sarkkinen har målningen som hobby.

Tavlorna har Sami och Mirka målat tillsammans och de använder flera olika metoder. Målningarna är både färgrika och glada. Djurens stora ögon är ett genomgående tema i alla konstverken.

Under rubriken Heureka – olen löytänyt kiinnevoima ställer en grupp på fem konstnärer från Kouvola ut sina verk på övre våningen i Almska gården. Gruppen kallar sig Kiinnevoima och grundades för fem år sedan. Namnet betyder sammanhållande kraft, och till gruppen hör Sissi Ramstedt, Leila Kosonen, Pirjo Pietikäinen, Pekka Korpi och Kullervo.

Konstnärerna använder olika arbetssätt och material. Sissi målar med tusch och akvarellpenna, Leila med oljefärger, Kullervo använder akrylfärger, Pirjo gör grafik och Pekka använder sig av återvändningsmaterial och oljebaserade möbelfärger.