Anmälning till vårens simskolor börjar

SIMKUNNIG. Anmälningarna till vårens simskolor inleds öppnas inom kort via länken www.borga.fi/simskolor. Bild: Mostphotos

Våren 2020 ordnas simskolor på olika nivåer för barn och vuxna i Borgå simhall. Anmälningsruljangsen pågår den 9–10 december.

Simskolorna för barn i skoåldern samlas 8–10 gånger i Borgå simhall under våren. Det ordnas sammanlagt 17 grupper för små simmare med varierande kunskapsnivå. Det finns två olika kategorier av nybörjargrupper, det finns fortsättningsgrupper och det finns teknikgrupper att välja på.

Det ordnas också 8 simskolor som riktar sig till barn i skolåldern. Det finns nybörjargrupper, fortsättningsgrupper och tekniksimskolor att välja på. Dessutom ordnas det en grundkurs för vuxna samt teknikkvällar.

Vuxen-barngrupperna och eftermiddagsgrupperna för 5–6-åringar samlas 5 gånger under vårterminen. Det ordnas 13 simskolor som är menade för barn och vuxna tillsammans, samt 8 eftermiddagsgrupper för barn i åldern 5–6.

– När du anmäler ditt barn till simskolan, se till att gruppens nivå lämpar sig för ditt barn, säger idrottssekreterare Sirpa Ekblom från simhallen i ett pressmeddelande.

Anmälningen till simskolorna hittar man via länken www.borga.fi/simskolor och i den elektroniska webbanmälan krävs följande uppgifter: barnets namn, adress, vårdnadshavarens namn, telefonnummer, faktureringsadress och e-postadress (inte obligatorisk).

Måndagen den 9.12 kl. 12 öppnas anmälningen till 5–6-åringarnas simskolor och tisdagen den 10.12 kl. 12 till simskolor för barn i skolålder, vuxen-barngrupper och vuxengrupper. För att så många barn som möjligt ska få plats i simskolorna, kan ett och samma barn anmälas endast till en simskolegrupp eller en reservplats.

Ytterligare information om grupperna och anmälningsförfarandet hittas i broschyren som fås från simhallen eller per tfn 040–584 3764 (mån-fre kl. 8-16).

Mer läsning