Andra perioden blev Tors fall – Karhut kan avgöra på lördag

Det blev en knapp förlust för Lovisa Tor i den tredje finalmatchen i innebandyns division ett. Karhut vann gårdagens drabbning med siffrorna 4 – 5 och leder nu med 2 – 1 i matcher.

Om laget vinner i Björneborg på lördag är saken klar och Karhut tar steget upp till ligan. Vid seger för Tor blir det ett femte och direkt avgörande möte i Lovisa på söndag kl 17.00.

Matchen i Lovisa idrottshall var inledningsvis mycket jämn och den första perioden slutade 1 – 1. I den andra akten rasade Tor spel samman totalt och Karhut kunde gå fram till ledning med 1 – 5. Hemmalaget agerade slarvigt och killarna tycktes sakna rätt fokus. Misstagen var många och det hela föreföll mer eller mindre kört.

Dessutom åkte Tor på två utvisningar som gav två mål för Karhut. Att Tor trots det lyckades plocka fram ny energi och ge matchen nerv tyder på god lagmoral och kloka direktiv från tränarstaben. Den sista perioden ägdes helt av Lovisa och det var sannerligen inte långt ifrån att laget lyckades kvittera. Lagkaptenen Jonas Hällfors satte 4 – 5 när klockan visade 59.33, men närmare än så kom Tor alltså inte.

Övriga målgörare var Jonathan Flinck, Jimmy Sved och Julle Sumén. För Karhut gjorde Eero Harjula tre mål medan Benjamin Lepola satte två bollar i nät.

Tor kom till spel utan rutinerade Joni Niiranen samt Kasper Tähkä. Huruvida de kan medverka i lördagens match är oklart. Sedan tidigare är Sami Aalto, Asko Santero och Dan Forsström borta för resten av den här säsongen.