Andra Hercules Trail Run äger rum på söndag

LOPP. Hercules Trail Run hade sin premiär förra året. Nu arrangeras det igen. Bild: Esa Huttunen

Den som vill springa ett lopp i naturen vid Svartså å och på Sillviks vackra stigar kan överväga Hercules Trail Run. Loppet arrangeras nu för andra gången.

På söndag, den 2 juli, löps det igen på stigarna i Svartsåterrängen. Hercules Trail Run löptes i fjol för första gången och drog över hundra ivriga stiglöpare. I år förväntas betydligt större deltagarantal.

Det finns olika rutter för olika målgrupper, däribland 12,5 km och 5 km, samt en minibana på 2 km för under 12 åringar.

Rutterna är väl utmärkta med band och skyltar. Banorna på 12,5 km och 5 km är lämpliga för aktiva, medan rutten på 5 km passar utmärkt för nybörjare. Långa ruttens idealtid är för de snabbaste cirka en timme. Man kan också delta utan tid.

I loppet ingår tidtagning, nummerlapp, väl utmärkt rutt, vätskestationer under loppet. Efter loppet bjuds det på bastu, möjligheter att grilla och servering av smått och gott. På plats finns en idrottsbutik med goda erbjudanden samt annan försäljning.

Barnklassen startar klockan 13, huvudklasserna startar klockan 14.

Elektronisk förhandsanmälan äger rum på evenemangets hemsida senast på torsdag den 29 juni. Efteranmälningar tas emot på tävlingsinfo senast en timme före start.

Anmälan och mera information på hemsidan: http://herculestrail.webnode.fi

Adress: Sillviksvägen 107 06750 Tolkis

Arrangörer är Extreme Endurance Athletics rf samt Gymnastik- och idrottsföreningen Hercules.

Mer läsning