Än finns det konstgräs att köpa

TAKET PÅ PLATS. Fotbollshallen i Kokon har nått takhöjd, och utifrån ser hallen så gott som klar ut. Skenet bedrar, en febril aktivitet pågår inne i hallen Bild: Kristoffer Åberg

Den nya fotbollshallen i Kokon är utifrån sett så gott som färdig, men inne i hallen pågår ett febrilt arbete. I början av juni börjar man lägga konstgräset på spelplanen. Den som vill stöda projektet kan ännu köpa sig en kvadratmeter gräs.

Hallprojektet i Kokon drog i början ut på tiden, men efter att det väl kommits i gång har arbetena flutit på bra. Den här veckan sätts det sista av taket på plats.

– Just nu jobbar vi på ordentligt inne i hallen, säger Toni Nyström som är verkställande direktör för aktiebolagen Kokonniemen Palloiluhalli Oy, företaget bakom hallprojektet.

För att dryga ut kassan lite beslöt hallbolaget att sälja bitar av konstgräset på spelplanen. Just nu har nästan 180 kvadratmeter gräs sålts.

– Det är många räknat i kvadratmeter, men med tanke på att vi har 3 800 kvadratmeter konstgräs att sälja kunde försäljningen gå bättre, säger Nyström.

Tanken är att privatpersoner och företag som vill stöda projektet kan köpa sig en gräsplätt. En kvadratmeter gräs på spelplanen kostar 50 euro, utanför spelplanen är priset 35 euro per kvadratmeter. Den som köper en bit gräs får sitt namn i listan över personer som stött projektet på hallens webbplats kokonniemenpalloiluhalli.fi. Man får också sitt namn på en plakett som fästs i hallen.

– Den som vill kan stöda projektet ända fram till hösten på det här sättet, säger Nyström.

Vill man handla lite konstgräs kan man enkelt göra det på hallens hemsida.

Snart kan man reservera turer

Enligt planen ska hallen invigas i september och sedan är det förhoppningsvis full fart. Från och med första maj och fram till mitten av juni kan man boka fasta spelturer för nästa vinter. Reserveringen gör man lätt på hallens webbplats.

– När reserveringstiden har gått ut fördelas turerna mellan alla som ansökt om turer. Vi försöker då ta alla i beaktande så det blir rättvist. Efter det gör vi en eventuell ny runda för resterande tider.

– Målet är förstås att ha så många reserveringar som möjligt när säsongen börjar, säger Toni Nyström.

Vintersäsongen börjar den 15 september och tar slut 15 maj. Man kan också reservera turer under sommarsäsongen, 16 maj – 14 september. Reserveringen för sommarturer öppnar första februari nästa år.

Spelplanen i den nya fotbollshallen kommer att vara 64 x 45 meter. Förutom den finns ett sju meter brett område för andra aktiviteter. Hallen kommer att ha öppet mellan 7 och 23.

Mera information finns på fotbollshallens webbplats.

Mer läsning