Allsång med kära låtar på Kycklings

OI EMMA, EMMA. Några av medlemmarna i The Brand i sällskap med Mariska Nykänen övar inför söndagens allsångsgig på Kycklings. Bild: Marke Kalliola

På söndag drar det ihop sig till allsång på hembygdsgården Kycklings i Lappträsk. Kycklings Sing-along 100 heter sångstunden på svenska och finska.

Som namnet på allsångskvällen antyder så har man tagit fasta på Finlands 100-årsjubileum, och låtarna som sjungs löper tidsmässigt från 1920-talet till 2010-talet. Det blir omtyckta sånger, slagdängor och örhängen på svenska och finska som sjungs till ackompanjemang av husbandet The Brand.

I sånghäftet hittar man stycken som Jag tror på sommaren, Öppna landskap, I Mumindalen, Alla sjunger – som tematiskt sitter bra i sammanhanget och trallvänliga Maailman toisella puolen av gruppen Haloo Helsinki! En del av låtarna sjungs både på svenska och på finska. Allsångskvällens arrangör, föreningen Lapinjärven BluesRock Yhdistys, hoppas sångglada i alla åldrar söker sig till Kycklings.

Det här är andra sommaren i rad som Kyckling Sing-along ordnas i Lappträsk. Lappträskmarthornas kafé sköter trakteringen i pausen. Biljetterna kostar 3 euro (barn kommer in gratis), sånghäftet inkluderat.

Allsång på Kycklings, Lappträskvägen 12, söndagen den 11 juni klockan 16–18.

Mer läsning