Alfons och Mållgan på östnyländsk turné

UNG MÅLGRUPP. Henrik Grönroos har i samarbete med Alfons-författaren Gunilla Bergström dramatiserat pjäsen Alfons och Mållgan. Barnens Estrad ger pjäsen i Sibbo, Borgå och Lovisa på lördag och söndag. Bild: Henrik Zoom

Teatergruppen Barnens Estrad gästar i helgen Sibbo, Borgå och Lovisa med pjäsen Alfons och Mållgan. Pjäsen baserar sig på Gunilla Bergströms barnboksklassiker.

Alfons Åberg och hans osynliga kompis Mållgan är ute på nya äventyr i Henrik Grönroos dramatisering av Gunilla Bergströms omtyckta barnboksfigurer från 1970-talet. Barnens Estrad gör pjäsen med namnet Alfons och Mållgan och en barnsinnad publik i Östnyland har i helgen möjlighet att både se pjäsen och lyssna till en minikonsert med Apan Anders. På lördag står Sibbo och Borgå i tur, på söndag Lovisa.

Pjäsen är glad och barnvänlig, med den speciella Alfons-stämningen som har gjort honom så omtyckt både bland barn och vuxna. I rollen som Alfons Åberg ses Carla Fri eller Catrine Krusberg medan Anders Grönroos spelar pappa Åberg och fungerar samtidigt som berättare och musiker. För musiken står George Riedel och Anders Grönroos medan dräkterna bär Sonja Erikssons handlag. För den lekfulla dekoren står Lasse Andersson.

Efter föreställningen följer en minikonsert med Apan Anders som är aktuell med sin sjätte skiva, Apan Anders – Barnens bästa!. Konserten formas av nya sånger med texter av Annika Sandelin samt av Apan Anders populära dagishittar, och resultatet blir både interaktivt och glatt.

Pjäsen lämpar sig för barn i åldern 2 till 7. ÖN

Barnens Estrad gör pjäsen i Östnyland i kombination med Apan Anders minikonsert:

Sibbo, Topeliussalen. Lördagen den 10 september klockan 10.30 i samband med höstens första Kirlittan-kulturlördag. Fritt inträde.

Borgå, Kulturhuset Grand. Lördagen den 10 september klockan 16. Biljetter 5 euro.

Lovisa, Generalshagens skola. Söndagen den 11 september klockan 15. Biljetter 5 euro.

Pjäsen är skriven utgående från kända Alfons-böcker och är rolig, barnvänlig och kryddad med den speciella Alfons-stämningen som gjort böckerna och filmerna så populära.

Pjäsen räcker cirka 35 minuter och minikonserten cirka 15 minuter.

Mer läsning