Alexander Lindholm tog silver i F4-båtarnas världsmästerskap

Silvermedaljören i VM Alexander Lindholm har en knapp ledning i FM-serien inför den sista deltävlingen. Bild: Arkiv/Kristoffer Åberg

På grund av coronapandemin avgjordes F4-båtarnas världsmästerskap i år under ett enda tävlingsveckoslut i Smedjebacken i Sverige. Alexander Lindholm från Gäddrag i Borgå kämpade sig till en silvermedalj.

Enligt Alexander Lindholms pappa och stallchef Jan-Erik Lindholm smakar silvret mycket bra även om de hade hoppats på att upprepa VM-segern från i fjol. Hela veckoslutet präglades nämligen av små motgångar och efter ett par mindre missar låg Alexander som sämst på nionde plats efter det andra heatet.

VM-titeln gick till Sami Reinikainen, även han östnylänning. Alexander och Jan-Erik vill gratulera honom för en bra prestation.

Jämn FM-serie

I FM-serien är läget väldigt spännande. Alexander Lindholm leder med tre poängs marginal till Reinikainen och esten Stefan Arand. Det var meningen att säsongen skulle avslutas nu på veckoslutet i Jyväskylä men den tävlingen har skjutits framåt med tre veckor på grund av coronaläget. Enligt Jan-Erik är det oklart om tävlingen alls blir av.

Om man vill ägna sig åt lite matematik inför den sista tävlingen så räcker en andraplats för Lindholm i Jyväskylä ifall Reinikainen eller Arand vinner. Då skulle det stå jämt i täten då det gäller poäng och deltävlingssegrar, men eftersom Lindholm tagit två andraplatser skulle han ändå ta hem FM-titeln. Men om det blir en deltävling i Jyväskylä är Lindholm inte ute efter något annat än en seger.

– Förstås är målet att köra en bra tävling och att vinna, säger Jan-Erik Lindholm.