Akustisk decemberkväll med Jannike och Johnny

Jannike Sandström och Johnny Logan bjuder på julstämning i en konsert i Konstfabriken. Bild: Niklas Rosström

Efter en paus på två år återkommer julkonceptet Decemberkväll med lokala konserter, en av dem i Borgå.

Julkonserten Decemberkväll baserade sig ursprungligen på stora amerikanska tv-julprogram som Niklas Rosström ville kopiera för finska förhållanden. Konserten gjordes på Kulturhuset i Helsingfors och sändes i tv.

I år återkommer Decemberkväll i lite mindre tappning. Det blir en mera akustisk, stämningsfull och vacker helhet tillsammans med den trefaldige Eurovisionsvinnaren Johnny Logan från Irland, stjärnviolinisten Linda Lampenius och finlandssvenska artisten Jannike. Dirigent är Anssi Växby (bas), som har med sig Mikael Svarvar (piano) och Janne Hyöty (gitarr).

Konserten bjuder på allt från Sibelius till kända jullåtar, populärmusik och förstås några Eurovisionshits. Den ordnas i Ekenäs och Borgå, på båda orterna bjuds det också in en lokal förmåga.

Johnny Logan har sålt över tre miljoner skivor och turnerar fortfarande världen över med sitt band och som gästsolist i olika sammanhang.

Linda Lampenius har gett ut fyra soloalbum, spelat på flera artisters album och gästat otaliga TV-shower i Europa, USA och Asien. Andrew Lloyd Webber handplockade henne för solistuppdraget i hans Metal Philharmonic i slutet av 1990 talet.

Jannike Sandström har för det mesta varit solist men har även körat bakom flera svenska och finska artister. Jannike har ett skivkontrakt i Tyskland och hennes andra skiva Welcome to my life kommer ut i början av 2022.

Konsert den 15 december i Konstfabriken. Biljetter via www.lippu.fi.