Akilles lockar nya lirare – "Handboll passar vem som helst"

Borgå Akilles bjuder på avgiftsfria handbollsträningar för 7-12-åriga barn.

Akilles handbollssektion ordnar fem stycken öppna träningar för intresserade juniorer mellan den 8 och 22 maj. Träningarna är för nybörjare som är nyfikna på den fartfyllda bollsporten.

– Tanken är att barn mellan sju och tolv år får prova på handbollsgrunder och hur det känns att vara med på träningar. Vi tränar kastteknik, lite målvaktsspel, bollhantering och enkla regler, berättar Akilles juniorchef Christian Lindblad.

Vem passar handboll åt som hobby?

– Handboll passar riktigt vem som helst. För alla som är intresserade av bollsport. Alla spelare är delaktiga i anfallet och försvaret, säger Lindblad.

Vad är roligt i handboll?

– Det blir så mycket mål i en match: vanligtvis mellan 40 och 70 mål. Det händer hela tiden och det blir inte mycket väntande.

Alla deltagarna tränar gemensamt men då man spelar delas lirarna upp enligt ålder och storlek så att alla får spela nära egen nivå. Lindblad fungerar som ansvarig tränare och med sig har han både spelare från Akilles damlag och övriga tränarkolleger.

Lätt att börja i Akilles

Om man märker att handboll skulle vara något som man ville pröva på att ha som hobby krävs inget märkvärdigt, menar Lindblad. I planerna finns att ordna en ny omgång med öppna träningar i höst och beroende av åldersklassen så börjar föreningens träningar i augusti-september.

Handbollssektionen är den största inom Akilles med sina över tvåhundra spelare. Akilles representationslag håller till i division 1 och föreningen har lag i alla junioråldersklasser ner till 2008-födda F-juniorer och minijuniorerna som i höst består av barn födda 2010-2011. För de allra minsta finns Bollskolan där 4-6-åringar är med.

– Det har skett en tydlig utveckling i våra juniorlag. Individerna har blivit bättre. Inom de två senaste åren har vi haft en tillväxt på över fyrtio spelare. Det är en massiv tillväxt och en definitivt positivt grej, säger Lindblad.

Det första öppna träningspasset ordnas i Lyceiparkens skola nästa tisdag klockan 18-19.

Fakta

Öppna handbollsträningar för barn

Akilles handbollssektion ordnar öppna träningar för barn mellan 7-12 år mellan den 8-22 maj.

Träningarna ordnas i Lyceiparkens skola tisdagar och fredagar klockan 18-19.

Träningarna är avgiftsfria och kräver ingen förhandsanmälan.

Frågor? Kontakta Akilles juniorchef Christian Lindblad: chrise@akilleshandball.fi.