Akilles körde över Narukerä – bjöd publiken på elva mål

MÅL IGEN. Narukerä hade svårt att stoppa Sami Laakkonen, som här är på väg mot sitt femte mål i matchen. Bild: Axel Nordman

Borgå Akilles besegrade Narukerä klart med siffrorna 11-2 i onsdagens första kvartsfinal i bandy på Borgå Bollplan.

Hemmalagets Sami Laakkonen nätade hela sex gånger i matchen. Grönklädda Akilles kopplade greppet direkt från start och gjorde tre mål under matchens första tio minuter genom Sami Laakkonen och Andreas Flinck med två respektive ett mål.

Rasmus Kettunen ökade på till 4-0 knappt halvvägs in i första halvleken. Motståndarna från Björneborg hade än så länge inte lyckats utmana och valde att ta en timeout då man låg under med fyra mål.

STYR SPELET. Akilles höll i taktpinnen och gjorde det svettigt för Narukeräs försvar. Bild: Axel Nordman

Efter timeouten fick Narukerä fart på spelet och lyckades reducera två gånger. Det hindrade ändå inte Akilles från att dryga ut sin ledning i slutet av halvleken. Med varsitt mål på tilläggstid såg hemmalagets kapten Ville-Veikko Angeria och Sami Laakkonen till att det stod 6-2 inför halvleksvilan. Bortsett från de två målen kom Narukerä aldrig in i matchen på allvar utan Akilles dominerade den första halvleken med flera målchanser och hörnor.

Andra halvlek var Akilles show

Den andra halvleken var helt och hållet en uppvisning av gröntröjorna som spelade ut gästerna totalt. Först gjorde Sami Laakkonen två mål efter en dryg timmes spel, det senare ett solomål efter en lyckad framspelning av Ville-Veikko Angeria. Några minuter senare sköt Matti Vainio in 9-2 för Akilles, innan Laakkonen igen var framme och gjorde sitt sjätte mål för kvällen med ett direktskott efter en hörna. Vainio fastställde slutsiffrorna 11-2 och blev samtidigt tvåmålsskytt med drygt tio minuter kvar att spela.

SKOTT PÅ MÅL. Akilles dominerade matchen och radade ständigt upp nya målchanser. Bild: Axel Nordman

Akilles höll i taktpinnen i den andra halvleken och Narukerä fick nöja sig med att försvara då gröntröjorna gång på gång byggde upp nya anfall. När gästerna kom åt att skjuta mot mål stod hemmalagets målvakt Isak Skog för säkra räddningar. Joakim Nordström valdes till hemmalagets bästa spelare i matchen.

Tack vare segern har Akilles kopplat ett stadigt grepp om kvartsfinalserien. En seger i fredagens match på bortaplan i Björneborg skulle innebära avancemang till semifinal, där antingen Veiterä eller Botnia står för motståndet.

Mer läsning