Akilles förstärker med juniorlandslagsspelare

Akilles lagbygge är så gott som klart. I veckan tecknade de regerande FM-silvermedaljörerna tre nya kontrakt. Innan säsongen drar i gång lär ännu ett par spelare ansluta till truppen.

Akilles Bandy har gjort ett 1+1 årigt kontrakt med Jyväskyläfostrade Saku Hämäläinen. Saku är en 18-årig, mycket lovande anfallsspelare som har spelat över 20 juniorlandskamper och under de senaste två åren hört till JPS stomspelare i Bandyligan.

Dessutom har Akilles Bandy förlängt med rutinerade Joakim "Jugi" Nordström och kallat med egna juniorprodukten Aapo Pursio till träningsringen. Joakim har varit en viktig kugge i Akilles ligatrupp under flera år, emedan Aapo har spelat i juniorlagen.

Akilles Bandys huvudtränare Tomi Gröhn är nöjd med de kontrakt som nu har ingåtts.

– Det är fint att vi fick med Saku i våra led. Han är en snabb skridskoåkare, som bör kunna ge lagom fräckhet och målfarlighet till vårt anfallsspel. Jag tror att han kommer att göra det slutliga genombrottet i Bandyligan under den här säsongen. Jugis förlängning ger bredd till vårt mittfältsspel och hans attityd är alltid föredömlig. Aapo har visat upp en bra inställning på träningarna samt vilja att utvecklas. Att träna med representationslaget kommer att göra gott för hans fortsättning, säger Gröhn.

Akilles träningstrupp består för närvarande av totalt tre målvakter och 17 utespelare. Målsättningen är fortfarande att få med ytterligare 1-2 spelare innan träningsmatcherna börjar.