Akilles-cyklisten efter FM-silvret: "Det fanns inget kvar i benen"

SPURTARE. Joni Kanerva tog silver efter att ha blivit omkörd strax innan upploppet. Bild: Jonathan Ewalds

Joni Kanerva tog hem en silvermedalj i helgens kvarterslopp i cykling som gick av stapeln i Myrbacka i Vanda. Loppet var FM i stadscykling för både herrar och juniorer under 18 år samtidigt.

Joni Kanerva, som är vad vid att åka med massan och spurta på upploppet, var den som drog ifrån täten. Under de sista varven på den ungefär kilometerlånga banan nådde tvåan upp Kanerva, och sida vid sida gjorde de upp om guldet. Kanerva fick se sig slagen i slutspurten.

– Jag fick jobba hårt med att dra ifrån, men på slutet var mina ben helt tröttkörda, så jag är nöjd med silvret, säger Kanerva i ett pressmeddelande.

Med massan cyklade Akillesjuniorerna Veeti Vainio och Samuli Öhman. De flesta i U18-serien hade avbrutit eller inte hängt med i farten, så kampen om guldet blev en intern uppgörelse mellan Akilles-cyklisterna. Till slut fick Vainio ta hem guldet.

– I dag var det Veetis tur att vinna. Förra veckan hamnade han utanför prispallen efter målkamerabeslut, och jag som hans vän tyckte speciellt synd om honom, säger Samuli Öhman.

DUBBELSEGER. Det blev både guld och silver för Akilles i U18-serien vid kvarters-FM i Vanda. Högst upp Veeti Vainio, till vänster Samuli Öhman. Bild: Jonathan Ewalds

Kvartersloppet var idel dramatik med flera cyklister som gick omkull på den tajta banan. Akilles Jesper Lindahl och Juuso Klaavu fick erfara det när de fastnade i en hop, men båda klarare sig utan svårare skador.

Tränaren Kari Myyryläinen är glad över Akilles insats, som resulterade i åtta individuella medaljer och en lagmedalj.

– Det är helt fantastiskt. Jag är jättenöjd med lagets prestation, säger Myyryläinen.

Mer läsning