Akilles Bandy stärker anfallet

TILLBAKA I GRÖNVITT. Akillesfostrade Rasmus Kettunen återvänder nästa säsong till Borgå och Akilles Bandy efter fem år av bandyspel i Sverige. I fjol spelade han för IFK Motala i Elitserien. Bild: Foto: Timo Pasanen

Akilles Bandy bygger laget för nästa säsong och har tecknat kontrakt med mittfältaren och anfallaren Rasmus Kettunen, 20, som spelat bandy i Sverige de fem senaste åren.

Rasmus Kettunen har fått sin bandyfostran i Akilles och återvänder nu till Borgå efter fem säsonger i Sverige. De fyra första åren representerade han Sandviken AIK och den senaste säsongen spelade han för IFK Motala i Elitserien. Kettunen har vunnit flera svenska juniormästerskap i Sandvikens färger och var en av nyckelspelarna när IFK Motala i vintras säkrade sin Elitserieplats.

Rasmus Kettunen är nöjd med att återvända till Akilles orsaken till flytten är att han, förutom att spela bandy, också har värnplikten framför sig. Tanken är också att skaffa en studieplats i Finland vilket gör det möjligt för mittfältaren och anfallsspelaren Kettunen återvända till Finland och Akilles – åtminstone för säsongen 2018–2019.

– Det blir kul att se hur kompisarna från junioråren har utvecklats och hur jag själv kan bidra till Akilles framgångar nästa säsong, säger han i ett pressmeddelande.

Akilles Bandys vice ordförande Kari Janhunen är belåten över att Rasmus Kettunen återvänder till hemstaden. Janhunen beskriver nyförvärvet som "en snabb och skicklig spelare som kommer att tillföra Akilles åkstyrka".

– Rasmus är en bra målgörare som dessutom försvarar disciplinerat. Det skall bli intressant att se hurdant resultat det blir i de finländska serierna, säger Janhunen.

Största delen av spelarna ur Akilles bronslag från förra säsongen i Bandyligan ser ut att spela för grönvitt också nästa säsong. Från klubbens sida meddelar man att målet är att publicera flera nyheter om lagbygget under de närmaste veckorna.

Mer läsning