Akilles Bandy förstärker coachning och försvar

COACH. Johan Lönnqvist fungerar som andra tränare för Akilles bandy. Bild: Arkiv

Johan Lönnqvist ansluter sig till som andra tränare till Akilles bandys tränarteam inför vintersäsongen. Dessutom tar Ville Anttonen ansvar för målvaktsträningen.

Båda tränarna har en stark bakgrund inom fotbollen. Johan Lönnqvist från Borgå har tränat och verkat som träningschef för olika lag i snart tre decennier. För närvarande tränar han FC Futuras representationslag. Ville Anttonen är en målvaktstränare bosatt i Lojo, med erfarenhet av att utveckla junior- och seniormålvakter såväl på liga- som på landslagsnivå.

I Akilles Bandy representationslags tränarteam för säsongen 2019–2020 återfinns huvudtränare Jari Hyttinen, fysiktränare Tommy Ekblom, assisterande tränare Johan Lönnqvist, målvaktstränare Ville Anttonen. Dessutom koordinerar Jouko Turpeenniemi klubbens juniorträning och utvecklingen av den verksamheten. Därutöver kommer P21-tränaren som utnämns under augustimånad att nära samarbeta med representationslagets tränarteam. Jari Hyttinen, huvudtränare för Akilles Bandys ligalag, är mycket nöjd med kompletteringen av tränarteamet.

Det är fint att vi har ett brett kunnande och professionella färdigheter inom tränarteamet.

– Det är fint att vi har ett brett kunnande och professionella färdigheter inom tränarteamet. Med samlade erfarenheter från olika grenar kan vi stärka hela klubbens verksamhet och skapa en gynnsam miljö för att utveckla styrkorna hos både unga och erfarna spelare. Speciellt möjligheten att interagera inom tränarteamet och utnyttja olika personers styrkor och färdigheter på ett mångsidigt sätt kommer säkert att driva spelarna och laget framåt mot säsongens mål. Det skapar också en bra grund för den långsiktiga utvecklingen av bandyn i Borgå.

Truppen tar form

Akilles Bandys spelartrupp har också utökats under sommaren i och med att rutinerade defensiva spelaren Joakim Nordström anslutit sig till gänget. Också Teemu Koivunen, en lovande ung försvarsspelare som redan förra säsongen återfanns i laguppställningen i några ligamatcher, finns med inkommande säsong. Akilles har nu 3 målvakter och 19 utespelare. Målet är att komplettera truppen med en lämplig defensiv spelare, då skulle laget vara klart för säsongens utmaningar.

Akilles Bandys sommarträning har gått planenligt. Spelarna testades i början av sommaren och laget har genom sommaren tränat tillsammans tre gånger i veckan. Dessutom har spelarna haft personliga program som resulterat i mer än tio timmar träning per vecka. Lagets höstschema bygger på att stärka fysiken, isträningar samt läger både i hemlandet och i Sverige. Enligt huvudtränaren Jari Hyttinen har en bra grund skapats under sommaren, som det är bra att bygga på under höstens träning och gå vidare till mer grenspecifika övningar.

Mer läsning