ÅIF:s damer öppnade segerkontot – innebandyns herrdivision är otroligt jämn

SEGER. ÅIF:s damlag inledde 2019 med säsongens första seger. Bianca Boman (bilden) stod för 2+2 poäng i segermatchen. Bild: Tommi Willberg

ÅIF:s damer stod för en ordentlig skräll då man slog topplaget EräViikingit. Akilles bandyherrar, Lovisa Tor och PSS hör till lagen som kämpar om tätplaceringar i grundserien.Ta en titt på bollsportsserierna här:

Bandy

Bandyligan: Den senaste dryga veckans saldo är två segrar och en förlust för Akilles bandyherrar. Förlusten var gruvlig i och med att den kom mot Kampparit framför en stor hemmapublik: 1 192 åskådare. Åskådarmängden var ståtlig men förlusten kan i värsta fall betyda att Akilles tappar hemmafördelen i en eventuell semifinalserie. Kampparit utmanar Akilles i kampen om den andra placeringen i grundserien. Allt kan stå på spel i S:t Michel efter bandy-VM den 5 december då lagen drabbar samman på nytt.

Basket

Division 1 A: Tarmos väg ser illa ut att vara på väg ner till division 1 B. 2019 har börjat med tre raka förluster och lagets facit är 1–13.

I finska cupen tog såväl Tarmos som Räppäs äventyr slut trots tapper kamp.

Innebandy

Damernas innebandyliga: Sibbolaget ÅIF knäckte än lång förlustsvit då man stod för en av säsongens största skrällar och fällde topplaget EräViikingit i årets första match för en dryg vecka sedan. Bakom Bianca Bomans 2+2 poäng vände ÅIF ett underläge till en seger i tredje perioden och därmed var säsongens första seger ett faktum för ÅIF som trots förlusten mot Pelicans SB drog ifrån jumbolaget NST.

PSS inledde å sin sida med två raka vinster men föll sedan mot Classic. PSS har en bra chans att ta hem grundseriesegern, varefter det blir en hög tuffa, förberedande kamper för slutspelet i placeringsserie A där grundseriens tre bästa möter varandra hemma och borta.

Division 1: Lovisa Tor och förlängningsmatcher ser ut att gå hand i hand. Sedan årsskiftet har Tor spelat fyra matcher, tre av dem har avgjorts i förlängning och två gånger har Lovisagänget lämnat planen som vinnare. Mot M-Team blev det förlust men Tor hämtade in ett tre måls underläge med en dramatisk utjämning sju sekunder före slutet. Så vunna poäng hela vägen och Tor toppar division 1.

ÅIF:s facit i år är också tre segrar och bara en förlust. Den gångna helgen blev det dubbeltriumf och för tillfället parkerar ÅIF på en sjätteplats i en alldeles otrolig jämn serietabell. Trean LNM har 31 poäng, nian M-Team har 29 poäng. Slutspelskampen är fantastisk: ÅIF kan få hemmafavör i kvarten eller missa slutspelet helt och hållet.

Ishockey

Finlandsserien: Hunters avslutade den egentliga grundserien med inte mindre än fyra raka segrar – alla på ordinarie speltid. Hunters är fyra efter 32 spelade matcher bara två poäng från andra platsen. Kajanalaget Hokki ser ut att var storfavorit då fortsättningsserierna kör i gång: det forna Mestislaget vann 27 av 32 matcher.

Nu väntar en sju matchers fortsättningsserie för Hunters – sedan är det dags för playoffs. Teemu Mielonen var Borgålagets bästa poängplockare i grundserien med 13+25=38 poäng.

Handboll

Division 1: En tre månaders sekvens utan förluster fick ett abrupt slut för Akilles handbollsherrar. 2019 började på ett jobbigt sätt då först obesegrade divisionsledaren HK Pötsi påminde Akilles hur en förlust känns som och sedan Grankulla IFK också knep det längsta strået mot grönvitt.

Anfallet är det inget fel på då Akilles gjort 32 respektive 30 mål i de två senaste matcherna. Försvaret läcker: 75 baklängesmål på två duster är på tok för mycket.

Akilles är femma i serien med fjärdeplatsen inom räckhåll.