ÅIF fällde serieledaren – bara en poäng för Tor

En hårt trängd Sami Aalto.Bild: Benny Liljendahl

Både ÅIF och Tor var inblandade i förlängningsdrama under helgens innebandyomgång i division 1.

Lovisa Tor fick nöja sig med en poäng i grundseriematchen mot Karhut från Björneborg på lördagskvällen. Prestationen var ändå bra eftersom hemmalaget låg under med siffrorna 2–4 då knappt nio minuter återstod, och lyckades kvittera till 4–4 före fulltid. I förlängningen gjorde Karhut sedan segermålet då en minut och arton sekunder hade spelats.

– Vi förlorade i förlängningen så inte var det här en helt dålig match av oss, säger Tors andretränare och spelaren Peik Salminen efter matchen.

Tor drabbades inte av några utvisningar, men Karhut fick två. En av dem var fem minuter lång. Då lyckades Tor inte göra mål, tvärtom var det Karhut som gjorde det viktiga 2–3 målet i numerärt underläge.

Karhut förtjänade sin seger tack vare ett disciplinerat spel. Bollen var i ständig rörelse och Karhut vann nästan alla närkamper.

Inte heller på söndag lyckades Tor vinna borta mot serieledaren M-Team, som var bättre med siffrorna 8–4.

Pangmatch av ÅIF

Ett lag som däremot lyckades slå favoritlaget M-Team var ÅIF. Sibbolaget skrällde på ett fantastiskt sätt då man slog M-Team med 7–6 i förlängning. ÅIF låg under med 3–6 före den sista perioden men tre mål i följd tvingade serieettan till förlängning där Kimmo Pekkanen blev matchhjälte.

Trots förlusterna hänger Tor fast vid tredjeplatsen i tabellen då serietrean NST och -fyran SB Vaasa, som leder Tor med en poäng, spelat två matcher fler än Lovisalaget.

Tack vare sin andra förlängningsseger på tre matcher är ÅIF två poäng från slutspelssträcket då fem matcher återstår.