Äggjakten kan börja

ÄGGJAKT. Hela 400 chokladägg väntar på sina finnare i köpcentret Lundi i Borgå på lördag. Jaktstart för små och större häxor är kl. 10. Bild: Mostphotos

På lördag går startskottet för den stora äggjakten och häxträffen som ordnas i Teatteri Soittorasias regi.

Jakten inleds kl. 10 i köpcentret Lundi i Borgå och därefter är det fritt fram för små och större häxor och trollkarlar – gärna utklädda sådana – att leta reda på de 400 chokladägg som gömts i köpcentret. Samtidigt har allmänheten möjlighet att träffa ett gäng häxor som är på väg till årets häxträff på Blåkulla. Ett envist rykte låter också gälla att Pippi Långstrump – hon som är huvudperson i årets sommarpjäs på teaterhuset i Finnby – kommer att delta i äggjakten.

Teaterdirektör Pentti Kinosmaa påminner om att hela 15 kilogram choklad, i äggform, finns gömd i köpcentret. Utöver jaktlycka hoppas han på att deltagarna följer "god jaktsed", det vill säga att jägarna kommer ihåg att ta hänsyn till varandra trots spänningen i att leta och finna.

Det kostar ingenting att delta i äggjakten den 8 april. Teatteri Soittorasias påskjippo ordnas i samarbete köpcentret, de olika affärerna och Varuboden-Osla.

Söndagen den 9 april och lördagen den 15 april klockan 13–14 fortsätter äggjakten i gott häxsällskap på Teaterhuset i Finnby. Då får små häxor och trollkarlar även lära sig några magiska tricks. ÖN

Mer läsning