Afrikas stjärna-testet engagerade läsarna – nu har vi namnet på vinnaren

Susanne Lönnroos gjorde ÖN:s Afrikas stjärna-test och hade turen med sig. Hon får ett exemplar av det ikoniska brädspelet. Bild: Kristoffer Åberg

Många ÖN-läsare tog chansen, gjorde vår kluriga frågesport och testade sina kunskaper om det ikoniska brädspelet Afrika stjärna. Nu har vinnaren korats.

Kari Mannerlas succéspel Afrikas stjärna fyller måhända sjuttio år men jakten på topaser, smaragder, rubiner och spelets enda jättediamant är fortsättningsvis lika populär. Det visar också ÖN:s test – närmare sjuttio läsare satte sitt kunnande på spel och svarade på det niodelade testet.

Den här gången var det Susanne Lönnros som hade både kunskapen och turen med sig, hon får ett exemplar av spelets jubileumsupplaga.

– Så roligt! säger hon när ÖN ringer upp. Jag har två gamla Afrikas stjärna-spel hemma, jag har nio barnbarn och brukar spela med dem när de kommer på besök.

I Afrikas stjärna version 2021 går i rött, spelplanen ser annorlunda och rövarna är ersatta av leoparder.

Har du ännu inte gjort Afrikas stjärna-testet men känner dig frestad kan du göra det här och en gång för alla kolla vad du vet om Afrikas stjärna.