Är du följande gästkonstnär på Postbacken?

Det har bott gästkonstnärer i idylliska Lindnäs stuga på Postbacken varje sommar sedan 2014. Nu är det dags att anmäla intresse för nästa sommar.

Stugan Lindnäs på postbacken har hyst gästkonstnärer sedan 2014. Nu är det dags att ansöka om att få bo i den idylliska stuga nästa sommar.
22.01.2022 15:10
Postbackens Garantiförening söker årligen en gästkonstnär eller -hantverkare som vill bo i stugan Lindnäs. Senast den 15 februari ska man lämna in sin ansökan om man vill vara nästa konstnär på Postbacken i Illby.
Gästkonstnären kan utöva sin konst eller sitt hantverk och får ha en utställning i en av de mer centrala stugorna på Postbacken.
Postbackens tidigare gästkonstnärer är Paavo Halonen år 2014, Laura Pajarinen 2015, Iida Vanttaja 2016, Nina Wallenstierna-Heiskanen 2017, Sirpa Tuomaala 2018, Annakaisa Kilpinen 2019, Liisa Kallio 2020 och Gun-Maj Collin 2021.
Gästkonstnären ska vara villig att hjälpa till med arrangemangen kring utställningen och gärna hålla en kurs i den hantverks-/konstform hen representerar samt delta i evenemang. Konstnären får gärna ha kunskaper i finska och svenska, men det är inget krav. Gästkonstnären utses av styrelsen i Postbackens Garantiförening på basen av ansökan med portfolio. Konstformen eller typen av hantverk är inte avgörande.
Ansökningen skickas till info@postbacken.fi. Mera info finns på www.postbacken.fi.

ANDRA LÄSER