Petris Chocolate Room utvidgar

När företagaren Nina Sirén fick höra om möjligheten att öppna i Gamla stan i Borgå behövde hon inte tveka. På lördag invigs Petris Chocolate Rooms nya kafé och butik vid Ågatan 16.

CHOKLAD SOM HETER DUGA. Bland de många produkterna som Petri Sirén tillverkar finns en chokladkaka som väger 1 kilo. – Den räcker till även om man tittar på en lite längre film, skämtar han och frun Nina Sirén.
– Se bara på de gamla trägolven, taket och kakelugnarna, säger Nina Sirén förtjust när hon tittar omkring sig i lokalen. Vi har bara behövt måla lite, lägga upp tapeter och låta utföra lite el- och vatteninstallationer.
– Köket har krävt lite mer arbete trots att det bara kommer att fungera som ett servicekök, all tillverkning fortsätter på Skepparegatan, säger chokladmästaren själv, Petri Sirén.
Det var för ungefär 1,5 år sedan som Petris Chocolate Room flyttade till Borgå från Fiskars i Raseborg och sedan dess har man enligt Nina Sirén fått otaliga stamkunder bland chokladälskarna i trakten.
– Så klart är Gamla stan ypperligt med tanke på turisterna men stamkunderna är vår största tillgång. Att samma människor kommer till butiken om och om igen är den bästa feedback man kan få.
Vi har också experimenterat lite med näthandel, den ska vi ta oss an på allvar när vi fått i gång butiken och kaféet i Gamla stan.

Nytt koncept

Öppettider

Kaféet och butiken vid Ågatan 16 är öppen under vardagar mellan klockan 10 och 19.
Lunch serveras från klockan 11 så länge maten räcker.
Under lördagar håller man öppet mellan klockan 11 och 18, på söndag mellan 11 och 16.
Efter flytten till Borgå fortsatte företagets butik och kafé i Fiskars att hålla öppet och konceptet med en lätt lunch som lanserats där har blivit såpass populärt att det kommer att introduceras också på Ågatan 16.
– Tanken är att det blir en välsmakande helhet då man äter en lunch bestående av till exempel pyrésoppa, salt pirog med sallad eller en fylld croissant och sedan avrundar det hela med en kakbit och kaffe, säger Nina Sirén.
Den lilla fabriksbutiken i samband med tillverkningslokalerna vid Skepparegatan fortsätter hålla öppet tills vidare, Nina Sirén säger att kunderna tycker det är behändigt att parkera bilen utanför butiken när de avhämtar till exempel kakor. Men om tillverkningen i något skede behöver större lokaler kan den gamla butiken kanske stänga.
Petris Chocolate Rooms produkter finns förutom i Borgå och Fiskars till salu även i Hagnäshallen i Helsingfors, i ett kafé i Tammerfors samt från och med lördag även i nyöppnade NalaDeli i Lovisa.
– Vi har också experimenterat lite med näthandel, den ska vi ta oss an på allvar när vi fått i gång butiken och kaféet i Gamla stan, säger Nina Sirén.