Oliver Michelsson kommer hem tillbaka till Stor-Sarvlaks gård

Kirurgen Oliver Michelsson kommer att flytta in på Stor-Sarvlaks gård med sin familj på våren. ”Hela familjen älskar historia och traditioner, vi ser väldigt mycket fram emot att få flytta in” säger Michelsson.

Från och med våren har Stor-Sarvlaks gård nya invånare och gården är i själva verket ingen ny bekantskap för dem. Oliver Michelssons föräldrar har bott på gården och Oliver och hans fru Kristina hade sin bröllopsfest där.
Fredrika Lindellfredrika.lindell@ostnyland.fi
18.11.2022 20:41
Då de nuvarande invånarna i herrgården, Birgitta och Ulf Dahlberg flyttar ut från Stor-Sarvlaks gård är det inga nykomlingar som flyttar in. Tvärtom, för Oliver Michelsson med familj är det som att återvända till ett barndomshem.
– Mina föräldrar flyttade in på Stor-Sarvlaks gård i början på 90-talet. Jag hade påbörjat mina medicinstudier då, men jag tillbringade alla veckoslut på gården och bodde där då jag gjorde min läkarpraktik i Lovisa.
Till Michelssons familj hör frun Kristina Michelsson som är inredningsarkitekt och sönerna Robin, 23 år, Miro, 21 år och Morris, 15 år. Robin studerar på Kings College och Hanken, Miro på Aalto och för Morris väntar snart gymnasiestudier.

ANDRA LÄSER