Förändringar i seriesystemen och derbyanda i cupen

Fotbollssäsongen 2023 har tjuvstartat med de första matchomgångarna i finska cupen och om en dryg månad kör också diverse serier i gång. På herrsidan sker en större serieförnyelse till säsongen 2024, som också påverkar FC Futuras säsong i högsta grad.

Finska cupen i fotboll har redan kommit i gång. FC Futura stiger in i cupen i omgång tre i maj då säsongen i division 2 redan börjat.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
17.03.2023 06:33
FC Futura laddar sakteligen upp för en ny säsong i division 2-fotbollen som för Borgålagets del kör i gång den 24 april på ett stadion med en publikkapacitet på dryga 10 000 personer. Det handlar om en måndagsmatch mot ligalaget HJK:s reserver, Klubi 04, som spelar sina hemmamatcher på Boltarenan i Helsingfors.
En speciell start på vad som lär bli en speciell säsong. Detta eftersom den finländska fotbollens seriesystem förnyas rejält för säsongen 2024. Förändringen gäller herrfotbollens huvudserier nedanför fotbollsligan (Veikkausliiga), det vill säga division 1 (Ettan) och division 2 (Tvåan), och påverkar markant också säsongen 2023.

ANDRA LÄSER