Marina Nyberg leder Borgå företagare som har valts till Finlands bästa lokalförening

Med rejäl konkurrens på över 500 företagsföreningar, gick priset för bästa lokalföreningen i Finland till Borgå företagare rf. Föreningen knep ytterligare ett pris som bäst i Nyland.

Marina Nyberg är ordförande för den prisbelönta föreningen Borgå Företagare.
03.02.2023 22:10 UPPDATERAD 05.02.2023 11:32
Intresseorganisationen Företagarna har utsett den lokala föreningen Borgå företagare till Finlands bästa för år 2022. I motiveringen betonas det långsiktiga, kvalitativa och pålitliga arbetet som den tvåspråkiga föreningen gör.
– Borgå Företagare har i åratal varit en av de starkaste länkarna i vår kedja. Föreningens verksamhet är samarbetsorienterat och har med sitt föredöme visat vägen för den regionala föreningen, säger regionchef vid Nylands företagare Petri Ovaska i ett pressmeddelande.
Föreningen får även beröm för den samhällspåverkan de gör. De har till exempel tillsammans med kommunen lyckats förbättra resultaten i Företagarnas Kommunbarometer. Föreningen ger även värdefull respons till den regionala föreningen och Företagarnas kansli och informerar dem då något gått bra.

Dubbelt prisad

Borgå företagare fick ytterligare ett pris i en annan kategori. Inom den regionala föreningen Nylands företagare blev Borgå företagare vinnare i kategorin för stora föreningar med över 500 medlemmar. Här beskrivs Borgå företagare som en nyckelaktör i regionen som med stolthet kan bära en kaptensbindel. Föreningen beröms för att ständigt hitta på nya sätt att verka och för att ha ett brett utbud av evenemang för sina medlemmar.
– Borgå företagare har ihärdigt strävat efter ett bättre samarbete med staden. Det här arbetet har burit frukt och nu är vägen öppen. Det här är ett betydande framsteg för utvecklingen i östra Nyland, säger Ovaska.
Strukturerna och resurserna för företagarna är förbättrade på området, mycket tack vare anställandet av en näringschef. Strukturerna stöder nu samarbetet mellan staden, utvecklingsföretaget Posintra och Företagarna.
I prismotiveringen beröms även föreningen för det förtroende som staden har för Borgå företagare: staden frågar regelbundet om åsikter och ställningstaganden av Borgå företagare. På Borgå företagares initiativ har föreningen och Borgå stad skrivit under ett livskraftslöfte för den här fullmäktigeperioden.
– Det konstruktiva sätt som Borgå förening har att lägga fram initiativ och utvecklingsförslag och lyfta fram orättvisor, för hela organisationen framåt, säger Ovaska.

ANDRA LÄSER