Rehab, ny förening och EM på Jonni Blomqvists agenda

Den 1 juni tog häcklöparen Jonni Blomqvists tävlingssäsong slut. Häckloppet i GP-tävlingen i Tammerfors kom också att bli Blomqvists sista i Borgå Akilles grönvita färger. Frustrerande skadeproblem tvingade honom till operationsbordet och nu siktar han på comeback i Helsingfors IFK:s färger.

Häcklöparen Jonni Blomqvist, 24, bytte Akilles mot HIFK.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
03.01.2023 06:48
Det är en något andfådd Jonni Blomqvist som svarar i telefonen då Östnyland ringer upp honom dagen före nyårsafton. Han har precis avslutat ett träningspass – men det var inte häcklöpning som stod på agendan den här gången.
– Tja, vad ska jag nu kalla det. Inte är det riktigt träning. Jag kan gympa, cykla, simma och lite aktivera musklerna. Inte så mycket mer än det. Men det går sakta men säkert framåt, säger Blomqvist.
Det handlar alltså om rehabiliterande träning och fysioterapi. Något som häcklöparen fått vänja sig vid under de senaste veckorna – och något han får fortsätta med ännu ett tag. Ihärdiga skadeproblem stoppade nämligen FM-silvermedaljören på 400 meter häck redan i början av sommaren och i oktober kallade operationsbordet. Ett lös benbit avlägsnades och två av tre senor fästes tillbaka i sittknölen.

ANDRA LÄSER