Akilles mål: fälla den obesegrade giganten

Villmanstrandlaget Sudet har vunnit nio raka FM-guld och inte förlorat en endaste match i damernas Bandyliga sedan man gjorde entré säsongen 2013-14. Men under den pågående säsongen har en ny, farlig utmanare dykt upp: Borgå Akilles.

Akilles föll med knappa 3–4 mot obesegrade ligaledaren Sudet i Villmanstrand på lördagen.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
05.02.2023 19:03
Damernas Bandyligasäsong har levt upp till förväntningarna hittills. Överlägsna jätten, giganten, dominanten och niofaldiga mästaren Sudet är visserligen alltjämt obesegrad – men ett visst Borgålag har vid flera tillfällen visat att det går att rubba den omöjliga motståndaren.
Akilles, som den här säsongen gjorde comeback i Bandyligan, inledde bandysäsongen med att skrällvinna över Sudet i gruppspelet i finska cupen i Borgå. I finalen var Sudet bättre med 4–0 och i den första ligamötet skrevs Villmanstrandlagets segersiffror klara 8–3.
Sakta men säkert har ändå Akilles knappat in på försprånget. I det vilda målkalaset i Borgå häromveckan föll Akilles bara med uddamålet, 9–10, och samma förlustmarginal upprepades i lördagens seriefinal i Villmanstrand där Akilles tappade en 2–0-ledning och föll med 3–4.

ANDRA LÄSER