Luciakandidat nummer 4 - Jenny Lönnqvist

Valet av Östnylands lucia pågår för fullt och här på ostnyland.fi presenterar vi alla kandidaterna. Jenny Lönnqvist har kandidatnummer 4.

Luciakandidat Jenny Lönnqvist.
Oskar Skogbergoskar.skogberg@ostnyland.fi
23.11.2022 10:28 UPPDATERAD 23.11.2022 18:27

Rösta på Östnylands lucia

Luciaomröstningen pågår fram till onsdag den 30 november klockan 16.
Rösta per sms: Skicka meddelandet Ön 1 lucia, Ön 2 lucia, Ön 3 lucia, Ön 4 lucia, Ön 5 lucia, Ön 6 lucia eller Ön 7 lucia till numret 16155. Ett sms kostar 2 euro och debiteras direkt från telefonräkningen. Observera att endast en röst per telefonnummer registreras till omröstningen.
Delta med röstsedel: Från och med onsdag 23 november kan du rösta på din favoritkandidat på tidningen Östnylands redaktion, Lundagatan 8 i Borgå, på Luckan i Kulturhuset Grand, Biskopsgatan 28 i Borgå eller på Borgåbygdens ungdomsförbund, Tingsgårdsvägen 4 i Borgå.
Delta i luciainsamlingen: Bidrag till luciainsamlingen kan bifogas med röstsedeln. Bidrag kan också betalas in på konto Aktia FI7540 5010 5002 7068. Insamlingstillstånd RA/2019/912. Insamlingen pågår till den sista januari 2023.
Östnylands lucia är ett samarbete mellan tidningen Östnyland, Yle Östnyland, Borgåbygdens ungdomsförbund och Aktiastiftelsen.
Jenny Lönnqvist är 17 år, bor i Tolkis i Borgå och går på den humanekologiska linjen i Tölö gymnasium. Hon sjunger, spelar piano, ukulele och bas och har uppträtt på konserter både på högstadiet och inom församlingen. Till familjen hör mamma och två systrar. Som vuxen vill hon bli forskare och studera förhållandet mellan natur, människa och samhälle. Jenny beskriver sig som omtänksam, flexibel och ödmjuk.

Varför vill du bli lucia?

– Jag har hela mitt liv fått höra att jag är en glädjespridare, ett solskensbarn. Jag vill sprida ljus och glädje då det annars är så mörkt under den här årstiden.
Luciakandidaterna intervjuades även av Yle Östnyland. Här kan du höra intervjun med Jenny Lönnqvist.

ANDRA LÄSER