Aatra Kollektiv uppträder i Lovisa kyrka

Bild: Frida Lönnroos

Konserten Jesu, meine Freunde med Aatra Kollektiv skulle ges i påskas och flyttades till alla helgons dag. Den sista lördagen i oktober kan de 150 första njuta av körmusik av hög klass.

Aatra Kollektiv är en kör för körledare; en kör som består av både proffsmusiker och erfarna körsångare. Kören leds just nu av sex dirigenter: Simon Djupsjöbacka, Amanda Henriksson, Essi-Reetta Särkämö, Tomas Takolander och Kirsi Tunkkari.

Konserten skulle ursprungligen ha varit till påsken, men på grund av pandemin blir den av först nu. På programmet står bland annat musik av Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner och Kaj-Erik Gustafsson.

Det är fritt inträde till konserten i Lovisa kyrka, programbladet kostar 10 euro. Om läget är likadant som nu kan 150 personer tas in. Tomas Takolander dirigerar och sångarna Nina Fogelberg och Maria Linde uppträder. Man får också höra kammarorkestern Lovisa Camerata, som är skapad för denna konsert.

Musikmagister Nina Fogelberg är sångare, kördirigent och kantor. Mezzosopran Maria Linde har uppträtt i opera, operett, musikal och kyrkodrama, som solist i ensembler och med egna konserter. Som stomme för Camerata Lovisa fungerar stråkkvartetten Virta-kvartetti, Pauliina Puukko, Saara Ertamo, Jenni Antikainen och Anna Grundström. Orkestern utvidgas med Meri-Tuuli Ikäheimonen och Ilona Janney, samt organisten Suvi af Hällström.

Tomas Takolander är lovisabo och mångsidig musiker. Han uppträder som sångare, gitarrist, trumpetist och kapellmästare. Dessutom arbetar han som tonsättare, arrangör och pedagog.

Mera information finns på körens Facebook-sida.

Aatra Kollektiv: Jesu, meine Freude i Lovisa kyrka lö 31.10. klo 19.