Jonna Järnefelt jubilerar med konsert

Skådespelaren och sångaren Jonna Järnefelt firar trettio år på scenen med den tvåspråkiga konserten Eget och lånat/Omaa ja lainattua på Lilla Teatern i Helsingfors.

JUBILEUM. Skådespelaren och sångaren Jonna Järnefelt firar trettioårsjubileum på scenen med en konsertkväll på Lilla Teatern.
14.02.2017 18:15
Under kvällen framför Jonna Järnefelt älsklingssånger som hon framfört längs med karriären, bland annat stycken skrivna av Bengt Ahlfors och Kurt Weill. En del av låtarna är nyskrivna, bland annat har Markku Luuppala, Eeva Kontu, Jukka Nylund, Jussi Tuurna, Jukka Leppilampi och Laura Sippola, komponerat en rad låtar för Järnefelt just för denna konsert.
Jonna Järnefelt bjuder också på valda bitar ur föreställningen Kielletyt laulut som 2009 gick på Helsingfors Stadsteater. Med sig på Lillan har hon en musikalisk kvartett bestående av Sara Puljula, Topi Korhonen, Esko Grundström samt musikern och kompositören Jussi Tuurna, som också ansvarar för arrangemangen.
Eget och lånat ges den 21 februari och den 10 mars på Lilla Teatern. Speltiden är cirka en och en halvtimme och biljetterna kostar 29 euro. ÖN

ANDRA LÄSER