Folkmusik i sommarkvällen – fullspäckad musikkväll på Dansholmen i juli

Musikaftonen En sommarkväll i folkparken ordnas för första gången i år och en av konserterna ordnas på Dansholmen i Tolkis. Bland annat kommer Kalle Moraeus och Thomas Lundin uppträda.

Sarah Nedergård, Heléne Nyberg och Kalle Moraeus är några av artisterna som uppträder på Dansholmen.
Det är inte första gången det ordnas en sommarkväll men det som är nytt i år är att man valt att satsa på folkmusik. Thomas Enroth, en av musikerna som ska uppträda på evenemanget, har förhoppningar om att evenemanget ska lyckas.
– Detta är ett nytt projekt som jag hoppas kommer bli en ny tradition, säger Enroth.
Enroth berättar även att det har varit en stor efterfrågan på biljetter och att hälften av dem är redan sålda.

Välkända artister

En av artisterna som ska uppträda har varit väldigt efterfrågad, Kalle Moraeus. Han är en av de största inom nordisk folkmusik och kommer spela och sjunga under konserten. Heléne Nyberg kommer uppträda med ny musik som släpps under sommaren. Towe Wiederberg framför låtar från sina egna skivor och Philip Järvenpää kommer visa nya sidor av sig själv. Thomas Lundin uppträder med sommarhits och även nya låtar. Sarah Nedergård är en musikalartist som kommer uppträda med musikallåtar. Thomas Enroth uppträder med fyra musiker.

Unik upplevelse

Konserten pågår cirka två och en halv timme. Bland annat kommer det bjudas på duetter och sånger där alla musiker sjunger tillsammans. En rolig och avslappnad kväll, enligt Enroth.
– Människor har saknat livemusik och den samhörighet som uppstår då man tillsammans med andra delar en upplevelse, det är någonting man inte fått göra på länge, säger Enroth.

Konserten ordnas på Dansholmen den 5 juli kl. 19.00.