Lady Shave bjuder på skräcktema i halloweenkonsert

Lady Shave–kören ordnar två Darkness Falls, halloween–konserter på Kulturhuset Grand. Den här gången ser man inte de för kören typiska elementen, som rosa färg, lockar och glitter utan scenen beträds av ett gäng zombier och klassiska figurer från skräckfilmer.

Östnyland
21.10.2022 10:31
Konsertens repertoar är vald enligt temat vilket ger utrymme för speciella musikexperiment. I ladyernas skräckkabinett får man höra musik av bland andra Avicii, Michael Jackson och The Cranberries.
Det är en stor ansträngning att ordna en showkonsert så planeringen har påbörjats i god tid ifjol.
– Idén till en halloween–konsert torde ha uppstått backstage under pausen i förra konserten. Det är igen ett tecken på att det inte finns brist på fantasi i den här kören, säger körens konstnärliga ledare, dirigent Emilie Adolfsson.
Så här vanliga och prydliga kommer kören Lady Shave inte att vara under Darkness Fallskonserten.
Manuset har skrivits av en grupp korister, som även har producerat konserten. Skräckkonserten förverkligas med en glimt i ögonvrån. Arbetsgruppen har skapat en figur för varje korist, och i showen satsar man på detaljer i effekter och dräkter. På scenen kommer man att bland annat se galna zombier och mordiska clowner.
Familjens minsta kan bli skrämda av konsertens obehagliga detaljer så den rekommenderade åldersgränsen är 12 år. Konsertens officiella efterfest hålls efter den senare konserten på Aatos Café/Gamla123, dit även publiken får klä ut sig för halloween. Kvällens bästa dräkt belönas.
Lady Shave Porvoo Chorus framför Darkness Falls, halloween–konserterna lördagen den 29 oktober kl. 15 och 18 på Kulturhuset Grand. Biljetter via Netticket och Grand Luckan. 

ANDRA LÄSER