Invånarnas försök att rädda ombudsposten i Pernå kyrkoby fick back

Posten fortsätter att hänvisa till olönsamhet då de håller fast vid sitt beslut att stänga ombudsposten i Pernå kyrkoby, trots invånarnas namninsamling.

I april tog Anna-Maija Nordling, Peter Nordling, Kim Söderholm och Li-Lo Söderholm upp kampen för ombudsposten i Pernå bibliotek.
23.05.2023 09:46
I april fick Pernåborna beskedet att Posten sagt upp avtalet för ombudsposten i Pernå bibliotek. Nyheten väckte både förvåning och ilska i byn. Man är också oroad över att det kan bli lättare att stänga biblioteket efter att Posten försvinner.
För att försöka rädda ombudsposten samlade invånarna in över 170 namn som de sedan skickade till Posten.
Nu har de fått svar, men knappast ett önskat sådant.
”Tyvärr har situationen inte förändrats och vi stänger postkontoret i Pernå på grund av det låga antalet försändelser”, skriver Postens regionchef Kari Reimi i sitt svar till Pernåborna.
I svaret hänvisar han till att postkontoret i Pernå i genomsnitt hanterar färre än tio försändelser per dag.
”Vi bedömer alltid ett postkontors lönsamhet från fall till fall. Kostnader uppstår under försändelsens resa, alltifrån sortering och transport till ersättningar som betalas till våra samarbetspartners. Därför kan vi inte ge ett entydigt svar på vad som skulle göra postkontoret lönsamt. I princip är det emellertid det låga antalet försändelser i förhållande till postkontorets totala kostnader som är orsaken till att det är olönsamt”, fortsätter Reimi.

ANDRA LÄSER