Lagen gjorde upp om disktriktmästerskap

Borgåföreningen Borgå Mustang stod värd för distriktsmästerskapen för lag i banhoppning i helgen. Guldet gick till Evitskogs ryttare medan de östnyländska föreningarna hamnade längre ner i resultatlistan.

HOPP. Heidi Päivärinta, som representerar Borgå Mustang, fick byta häst i sista stund då hennes eget sto insjuknade. I stället deltog hon i mästerskapstävlingen med Borgå Ridstalls Pepita.
ÖN
19.09.2019 16:33
För andra året i rad stod Borgåföreningen Borgå Mustang värd för distriktsmästerskapen för lag i banhoppning för södra Finlands del. Mästerskapet avgjordes förra lördagen på tävlingsplanen i Kokon. Sju lag om fyra ekipage hade anmält sig till mästerskapsklassen, bland dem tre östnyländska lag.
– Det är fint att märka att det finns tillräckligt med ryttare för att få ihop lag på den nivån i så många föreningar, säger Borgå Mustangs ordförande Jenny Tomperi som gläder sig åt att föreningen fick ordna mästerskapen på nytt, även om det inte gick så bra för det egna laget.
– Alla red bra, men vi hade lite otur och bommarna föll, säger hon.
I lagtävlingen, som avgörs på en hinderhöjd av 110 centimeter förutom för ponnyekipage, deltar fyra ekipage och de tre bästa resultatet räknas. I Evitskogs Ryttares lag red Hanna Nordström, Aino Helve och Vicky Walve. Lagledaren Petra Hackman skulle också ha ridit i laget men blev sjuk. Det betyder att alla tre deltagares prestationer beaktades för slutresultatet, så laget kan vara rätt nöjt. Silvret gick till Kilon Ratsastuskerho och bronset till Punametsän Ratsastajat.
Bland de östnyländska lagen var Borgå Ryttare (Anneli Paakkola, Lasse Paakkola, Sara Pohjanne och Sini Nikunen) femte med 10 felpoäng, Ryttarföreningen Skara (Kristiina Hurmerinta, Virpi Nättiaho och Kristina Auvinen) som verkar i Helsingfors och Sibbo kom sjätte och Bortgå Mustang (Heidi Päivärinta, Belinda Ahlberg, Niina Holmberg och Ira Mäki) Kom på sjunde plats.
Det var meningen att tävlingshelgen skulle fortsätta med banhoppning på nivå 1 följande dag, med de hårda regnen gjorde att den tävlingen måste inhiberas.