Lättlästa muminljudböcker med Mark Levengood som uppläsare

De lättlästa muminböckerna finns nu som ljudböcker och Mark Levengood har läst in böckerna.

– Vi är glada att just Mark Levengood är vår berättarröst eftersom han för många är muminspråket personifierad, säger Malin Sandström, vd på Lärum-förlaget i ett pressmeddelande.

Lättläst bearbetning

En annan författare har återberättat en bok.

Kortare och skrivna på en enklare svenska än originalet.

Gjorda för läsare och lyssnare som tycker att originalen är för svåra, men ändå vill ta de av berättelsen.

Till målgruppen för lättläst hör bland annat personer med inlärningssvårigheter, intellektuell funktionsnedsättning, demens eller afasi, dyslektiker, ovana läsare och läsare med annat modersmål.

De lättlästa muminböckerna Farlig midsommar, Trollkarlens hatt och Kometen kommer finns nu som ljudböcker. Mark Levengood har läst in böckerna och det är Lärum-förlaget som gett ut Tove Janssons älskade böcker i lättläst bearbetning.

Lärum-förlaget vill göra det finlandssvenska kulturarvet tillgängligt för fler med de lättlästa böckerna. Ljudböckerna är gratis och finns tillgängliga för alla i den digitala materialbanken på Lärums webbplats.

Lärum deltar i Educamässan i Helsingfors mässcentrum 24-25.1.2020. I deras monter kan man bekanta sig med specialpedagogiska material och läromedel. Man kan även provsitta deras SenSit-stol och lyssna på de nya muminljudböckerna på lätt svenska. De finns i monter 6p33 i Svenska hörnan.