Klaus Härö spelar in sin nyaste film på Irland

Inspelningarna av Borgåregissören Klaus Härös nya film har startat på Irland.

Regissör Klaus Härö, skådespelarna Bríd Brennan och James Cosmo samt producent Kai Nordberg under inspelningarna av filmen My Sailor, My Love på Irland.

Filmen handlar om en gammal sjökapten som blir förälskad i sin hemvårdare. Kaptenens vuxna dotter accepterar dessvärre inte förhållandet. Det är en berättelse om tidlös kärlek, förlåtelse och om att bry sig om sina medmänniskor.

– Jag ser fram emot att jobba med den här vackra berättelsen. Jag får samarbeta med kända och väldigt skickliga skådespelare vars prestationer kommer att beröra åskådarna. Vi har blivit vana med att se den första kärleken på filmduken, men nu är jag intresserad av att berätta hurdan den sista kärleken kan vara, säger regissören Klaus Härö i ett pressmeddelande.

Filmens skådespelartrio består av James Cosmo, Catherine Walker och Bríd Brennan. För tittarna kan Cosmo vara bekant från bland annat tv-serien Game of Thrones och filmen Braveheart.

Stor produktion

Filmen, som produceras av produktionsbolaget Making Movies från Helsingfors, har en budget på omkring 4 miljoner euro.

– Det är en av de största filmerna som man producerat i Finland. Kombinationen av den otroligt vackra berättelsen och Klaus Härös regi gav oss alla förutsättningar att skapa en verklig storfilm med de bästa möjliga resurserna, säger filmens producent Kai Nordberg.

Filmens manusförfattare är Jimmy Karlsson och Kirsi Vikman, som också skrev manus till Härös film Den bästa av mödrar.

My Sailor, My Love har premiär i slutet av 2022.