Östnyländska cupäventyr fortsätter

I torsdags lottades matchparen till följande omgång i de finska cuptävlingarna i fotboll. Med i leken är alltjämt lokala lag både på herr- och damsidan.

FC Futuras mittfältsmotor Jesse Sundström var med i gott och ont i cupsegern över NJS.
Tommi Willbergtommi.willberg@ksfmedia.fi
09.05.2023 08:50
Damernas finska cup i fotboll har nått den tredje matchomgången medan herrarnas cup gör sig redo för omgång nummer fyra. Cuplottningen i torsdags bjöd både på väldigt fördelaktiga som riktigt tuffa resultat ur östnyländsk synvinkel sett.
FC Lovisas damer ställs mot tufft motstånd i form av division 2-laget EPS, som inlett sin säsong starkt i samma grupp där Borgålaget FCFJ håller till. FC Lovisa, som inlett våren ännu starkare en serienivå längre ner, siktar på att behålla sitt fläckfria facit och skrälla vidare från den tredje omgången som spelas under maj månad. Lovisalaget möter EPS på sin hemmaplan, vilket sänker oddsen för en skräll.
FCFJ fick sig något av en drömlott då man parades ihop med OPedot, som håller till i division 4. OPedot mötte faktiskt FC Lovisa i den första omgången och förlorade med 0–2, men tog sig vidare i cupen tack vare en seger i utjämningsomgången.

ANDRA LÄSER