Välfyllt vårprogram på Lilla Villan – och en del kända namn

Lilla Villan lovar en vår fylld med musik, konstutställningar samt ett forumteaterprojekt för unga.

Det blir digert program på Lilla villan.
ÖN
05.04.2022 19:23
Det utlovas en musikfylld vår på Kulturhuset Lilla Villan i Nickby.
Den 22 april blir det klubbkväll då Maija Ruuskanen och Veera Railio anländer med sin populära Ruuskanen Railio Klubi. Denna gång gästas klubben av Laura Voutilainen.
Leikkimökkisakki är ett glädjefyllt äventyr i musiksagans värld. Den 23 april, under Barnens lördag, underhåller Sonja Lumme, Anna Hanski och Arne Nylander barn i åldrarna 2-8 år. Fritt inträde, och Barnens lördagar fortsätter under våren.
A cappella-showkören Let Us Be Frank bjuder på en körkonsert med svängiga poplåtar: Konserten All My Loving äger rum den 29 april klockan 19.
Studerande på musiklinjen vid Borgå folkakademi (Akan) bjuder på en konsert med sina favoritlåtar från läsåret som gått. Konsert med Akan musik, den 2 maj kl. 18.
Tango del Norte, en trio bestående av de främsta finska tangomusikerna, firar sitt tioårsjubileum genom att hylla Astor Piazzolla. Konserten innehåller Piazzollas mest älskade låtar samt mindre kända pärlor. Fredag den 6 maj klockan 19.
Barnens lördagar i maj bjuder på två fartfyllda äventyr. Dansteater Raatikkos föreställning Hulivili ja oikkuileva ilmasto (14 maj) engagerar barnen att röra på sig, komma med idéer och göra goda gärningar för att tackla klimatförändringen. Unikuskit (28 maj) är ett livligt och anarkistiskt dockteateräventyr som baserad på barns drömmar som har samlats in genom intervjuer på förskolor och i grundskolor.
Lördag den 6 juni får vi ta del av en Tidsresa till Sibbesgården. Barnen får resa tillbaka till 1880-talet och ta del av berättelser, sånger och danser på gården.
Vårens program avslutas med barockmusik från Frankrike. Söndagen den 5 juni framför tenoren Petri Pyöhönen tillsammans med Tuohi-orkester konserten Kevättuulia.
Dessutom har Lilla Villan startat ett forumteaterprojekt för unga i Sibbo. Forumteater är en typ av teater med inslag av värderingsövningar och socialanalytiskt rollspel. Syftet med projektet är att tillsammans med unga bearbeta aktuella frågor, skapa diskussion och fundera på alternativa sätt att agera, så att de unga har verktyg att agera om de behandlas illa. Tematiken i forumteaterföreställningen är frågor som är aktuella för unga eller som de unga vill se en förändring i. Projektet riktar sig till alla nior i Sibbo och är en del av Sibbos kultur- och motionskalender.

Utställningar

Milla Risku & Katri Oikarinen: Seuraava tarina 11.1-26.4
Vanessa Forstén: Vad som finns i mig finns i dig 4.3-30.4
Sväva på moln 29.4-30.10

ANDRA LÄSER