De här dagarna är walk in-vaccinationen öppen i Borgå den här veckan

Walk in-vaccinationsdagarna under vecka 29 är undantagsvis måndag 19.7, onsdag 21.7 och torsdag 22.7.

Walk in-vaccinationsdagarna ändrar den här veckan.
ÖN
19.07.2021 10:17 UPPDATERAD 19.07.2021 15:57
Tiden är oförändrad, det vill säga man kan komma till vaccination utan tidsbokning klockan 10–14. För de som bokar tid för sin vaccination är vaccinationsdagarna samma som förut.
Walk in-vaccinationerna som började förra måndagen fungerat bra.
–  Vi är jättenöjda. Det här kommer vi att fortsätta med, säger Ann-Sofie Silvennoinen, social- och hälsovårdsdirektör i Borgå, till SPT.
Enligt Silvennoinen marknadsförde man möjligheten ett par dagar innan försöket startade, och på måndagen var tillströmningen ganska liten. Men i slutet av veckan var det många som dök upp.
Vi har hela tiden varit väldigt nöjda med hur aktivt Borgåborna har sökt sig till vaccinationen.
–  Vi har hela tiden varit väldigt nöjda med hur aktivt Borgåborna har sökt sig till vaccinationen, säger Silvennoinen.
Enligt Silvennoinen har 67 procent av Borgås invånare fått den första dosen av coronavaccinet. I åldersgruppen 12­­-19 har 33,7 procent fått den första dosen.
–  Vi försöker aktivt fundera på och tillmötesgå det behov som finns bland invånarna. Vi tänkte till exempel att det kan vara bra för unga att inte behöva planera sina dagar flera veckor på förhand.
De så kallade walk in-vaccinationerna kan utnyttjas av alla Borgåbor som är över 16 år eller som är 12 till 15 år och hör till en riskgrupp för att få sin första vaccindos utan tidsbokning.
I åldersgruppen 12 till 19-åringar har hittills cirka 32 procent av Borgåborna fått sin första vaccindos och av alla under 30 år har nästan 60 procent fått sin första dos.

Coronasituationen under veckoslutet i Borgå

Över 1000 personer var på coronatest.
På lördagen upptäcktes 6 nya coronavirusfall.
Inga nya fall på söndagen.
Incidenstalet (antalet fall per 100 000 invånare per sjukvårdsdistrikt) i Borgå är 67,3.